Gotländskt besök på Zante Cricescenter. Foto: Karl Melander

En konsert för livet i allmänhet - och Lettland i synnerhet

I över ett decennium har gotlänningarna stöttat Zante cricecenter (Zante Kandava comunity) i västra Lettland , dit barn och ungdomar som på olika sätt sätt befinner sig i kris kan få ett hem och en trygg tillvaro. Med engagerade gotlänningars hjälp har mängder av kläder, leksaker och förnödenheter samlats in och transporterats till Zante.


Lett U Hjelpe startades 2014 som ett sätt att bidra till detta arbete. Under fem år arrangerades  julkonserter i Visby med artister från hela landet som ställt upp ideellt för detta ändamål. Även stora delar av Gotlands näringsliv har generöst bidragit till att göra dessa konserter möjliga. I december 2018 drog Arja Saijonmaa en storpublik på Wisby Strand och åren dessförinnan hölls konserten i Visby Domkyrka. Anna Stadling, Eric Palmqwist, Susanne Alfvengren och Peter Morén hör till några av artisterna som har uppträtt hos oss.

Sedan starten har Lett U Hjelpe samlat in drygt en halv miljon kronor till kriscentret. Pengarna har bland annat kunnat bekosta utflykter, psykologhjälp och ett växthus.

Förutom att bidra till kriscentret vill vi att våra evenemang ska bli tankeväckande och varma sammankomster i solidaritetens tecken, allt för att påminna oss om vad vi kan göra för att hjälpa andra.

Det är lätt att hjälpa andra. Det är lätt att göra skillnad.

Var med du också.


Kontakta Lett u hjelpe

Frågor om Lett u hjelpe besvaras av Charlotte Österholm på telefonnummer 070-611 42 17.Hjelpe?

Arbetet med att stötta Zante Cricecenter pågår hela tiden. Du kan vara med och stötta arbetet - när som helst!

För barnen och ungdomarna på kriscentret är behovet stort alla dagar om året.

Bankgiro: 5949-7032
Swish: Nr 123 358 4000

Tack för din gåva! Den gör stor skillnad.