Våra vänner, våra artister

Sedan 2014 har vi arrangerat konserten Lett u hjelpe i Visby domkyrka. Samtliga artister som har deltagit har gjort det helt gratis för att stötta arbetet med Zante Cricecenter i Lettland. Vi är rörda och tacksamma över deras engagemang!

Här är årets artister:

                                Eric Palmqwist, Peter Morén och Susanne Alfvengren.


Susanne Alfvengren är en av Gotlands och hela Sveriges mest älskade visartister, som redan vid debuten 1984 blev folkkär, inte minst genom låten När vi rör varann. Hon har givit ut sju album och deltog 2009 i Melodifestivalen med låten Du är älskad där du går. Förra året gjorde Susanne succé vid Lett u hjelpes julkonsert i domkyrkan. Gensvaret var så starkt att hon omedelbart kände hon att hon ville komma tillbaka. Det är vi mycket glada för!


Mathilda Lindström sjöng för oss även förra året. I höst har hon varit med i Idol i TV4 och under vintern ser vi henne i rollen som Sunes storasyster Anna i föreställningen Sunes jul tillsammans med bland andra Morgan Alling och Pernilla Wahlgren. Och så kommer hon till Visby Domkyrka!


Peter Morén har, i egenskap av sångare i popbandet Peter Bjorn and John haft stora hits med låtar som Young folks och Second chance, han har uppträtt med Kanye West och spelat förband till Depeche Mode. Bland mycket annat. Under året har han bland annat spelat ihop med Robert Forster från The Go-Betweens och Ken Stringfellow och Jon Auer från The Posies. När han inte är världsartist spelar han engagerad och innerlig pop på svenska. Och det är som soloartist han kommer till Visby. Han senaste soloalbum,”40”, kom i vintras.


Eric Palmqwist växte upp i Visby och har genom banden Monostar och EP’s Trailer Park blivit en viktig del av den svenska popscenen. Med det sistnämnda gav han 2015 ut albumet Lojsta & other stories from an island, en skiva som helt och hållet handlar om hemön. På Lett u hjelpe gör Eric debut som soloartist med helt nyskrivna låtar på svenska, som för första gången framförs inför en publik.


Albin Österholm var tidigare medlem i dansgruppen NRJ. Han har gjort fina resultat i internationella tävlingar, både solo och med gruppen och går just nu på Kulturamas dansutbildning i Stockholm. Albin har varit med på Lett u hjelpe flera gånger tidigare. Den här gången tar han med sig några vänner för att förvandla kyrkan till ett dansgolv.

 

Lett u hjelpe 2016

Visby domkyrka, 8 december 2016:

Susanne Alfvengren

Anna Stadling

Sons of Bourbon

Mathilda Lindström

Albin Österholm

Konferencier: Tommy Wahlgren

Läs en artikel om galan på Helagotland.se


Lett u hjelpe 2015

Visby domkyrka, den 29 oktober 2015:

Sons of Bourbon
Jono
Cilia
Markus Kjellrup
Tilly
NRJ
Patrik Jakubowski
Nio Sångare


Här är en artikel om konserten på Helagotland.se


Lett u hjelpe 2014

Visby domkyrka, den 27 november 2014:

Anna Stadling
Jono
Mojje
Glimra
Tilly
Julia Bergwall
Markus Kjellrup
Jimmy Ahlén
Officierskören
NRJ


Här kan du läsa en artikel om artisterna på konserten 2014.